Kezdetét vette az idei Urbitális Majális

Elkezdődött az idei Urbitális Majális, a szervezők a korábbi évek sikerén felbuzdulva már április végétől elindították a hat héten át tartó színes programokat.

Mától csaknem hat héten át 60 programmal és 100 helyszínen várja az érdeklődőket, illetve minden városlakót az idei Urbitális Majális. A városszerte fellelhető programokban egyebek mellett feltűnnek a kortárs színházi lét úttörői, az utcaszínházi előadásokat megvalósító Utca-Szak Alkotó Közösség előadásai, lesznek flashmobok a TérTársulatnak köszönhetően, részt lehet venni az értékőrző rehabilitáció szükségességét firtató Óvás Egyesület programján, vagy például a Menhely Alapítvány dark side walk néven megvalósítandó városi sétáján.

Az idei majális programsorozatához csatlakozott a MÜPA-ban - a jazztavasz keretén belül megrendezendő - Kozma Orsi Quartet koncertje, továbbá városi zöldprogramként a Madarak és fák napja, mely a kamaraerdei Nagyréten lesz a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület szervezésében. A nemrégiben megnyitott Mohacafe fotókiállítással várja a látogatókat, a Futureal városfejlesztői csoportja pedig a Corvin Sétány LIVE nevű eseményével egy olyan hetet kínál, mellyel színes ízelítőt ad abból, milyen az élet Budapest egyik legeurópaibb városrészében.

Mivel 2011 első félévében hazánk tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét, ezért az Urbitális Majális célja és témája a város egyedisége, ezerarcúsága és európaiságunk bemutatása. Idén a fővárosi civil szervezetek nem csak Budapest, hanem egész Európa előtt bemutathatják programjaikat és arculatukat. A szervezők szeretnék, ha az eseményen megmutatkozna a város sokszínű kultúrája, etnikuma, az ezernyi egyedi szellemiség és érték, ami egész Európát jellemzi, Budapestet pedig egészen sajátos módon emeli ki az fővárosok sorából.

A szervező team egyike, a Studio Metropolitana reményei szerint az idei esemény hozzájárulhat ahhoz, hogy az EU-elnökség ne csak egy jól sikerült diplomáciai akció, egy egyszeri „városimázs-program” legyen, hanem lehetőséget teremtsen Budapest európai metropolisz-térségként történő megjelenésére. Az Urbitális Majális egy csokorba gyűjti a város életével összefüggő legizgalmasabb eseményeket, legyen az flashmob, kulturális rendezvény, koncert, kiállítás, rendhagyó városnézés vagy a kulisszák mögötti Budapest felfedezése.

Az elmúlt három év sikerén felbuzdulva idén már április végétől színes programokkal várják a családokat, baráti közösségeket, a Budapestre érkező vendégeket, az itt élő és ide utazó külföldieket valamint természetesen a lokálpatrióta városlakókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.