Kettőslátás

Ördögöt a falra! címmel holnap délután előbb az Ericsson Galériában, majd a Godot Galériában nyílik kiállítása drMáriás Bélának. A kiállításon a művész legújabb festményei és kisméretű papírmunkái lesznek láthatók.
Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik, szól a közmondás. Azonban hiába az intelem, mi szeretjük az ördögöt a falra festeni, mi magyarok meg aztán különösen. Néha pusztán csak a panaszkultúránk, és általános borúlátásunk okán, máskor meg azért, hogy közhangulatot, politikai véleményt befolyásoljunk vele. És az ördög persze rendre megjelenik, hívtuk, hát itt van. Néha a maga csúnya valóságában jelenik meg, máskor meg elegáns, közülünk valónak álcázva magát.

drMáriás ezúttal a gonosz témakörét járja körül. Hogy vajon fel tudjuk-e ismerni a gonosz arcát, vagy sem. Egyáltalán, van-e arca. Ezúttal a művészet játékos módon igazságot oszt úgy, hogy miközben szembesülünk a világ szörnyűségeivel, felülkerekedünk rajtuk. Hisz azért lettek ezek az ördögök a falra festve, hogy az elszörnyülködés élményén túllépve képessé váljunk feldolgozni magunkban a gonoszt, legyőzzük, sőt, jó esetben akár még hangosan ki is nevessük.

Ericsson Galéria (1097 Bp., Könyves Kálmán krt. 11/b)
Megtekinthető: október 15-ig hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között

Godot Galéria (1114 Bp., Bartók Béla út 11-13.)
Megtekinthető: október 7-ig keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.