Kétmilliárd forint támogatás jut három magyar filmnek

Az Úr hangja címmel a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával készül Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut - Hölgyeim és Uraim!, Szabadesés) régóta várt új mozifilmje. Az Európai Filmdíjas Pálfi új rendezése magyar–kanadai koprodukció lesz.

A Stanislaw Lem 1968-ban megjelent regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. Az Úr hangja forgatása június második felében Magyarországon kezdődik és októberig tart. A stáb a magyarországi helyszínek mellett többek között Ottawában, Las Vegasban és New Yorkban is forgat. Pálfi ezúttal is állandó alkotótársaival, Pohárnok Gergely operatőrrel és Lemhényi Réka vágóval dolgozik.

Már a címe is sokatmondó Lengyel Balázs első mozifilmjének, melynek a gyártását a Filmalap 313,96 millió forint támogatásban részesítette: Lajkó – cigány az űrben. Ha minden igaz, fekete komédia lesz, amelyből kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem egy Lajka nevű kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. A címszerepet Keresztes Tamás játssza, mellette Gyabronka József és Pálffy Tibor lesznek a főbb szereplők. A forgatás július közepén kezdődik, bő egy hónapig tart, helyszínei többek között Budapest, Várpalota, Szentendre és Csobánka ipari, civil és katonai létesítményei lesznek.

Az igazán nagy zsetont, több mint egymilliárd forintot Kálomista Gábor cége kapta, hogy elkészítse Csupó Gábor Pappa Pia című romantikus vígjátékát, mely a 70-es, 80-as évek zenei világa, ikonikus magyar slágerei előtt tiszteleg majd. A római-parti csónakház körül bonyolódó történet főszereplője Tamás, a huszonéves kallódó zenész, akit kiöregedett rockzenész nagyapja arra kér, hogy segítsen neki csónakháza megtartásában, amit banki adóssága miatt az elárverezés fenyeget. A forgatókönyvet Divinyi Réka (Csak szex és más semmi, Kaméleon, Veszettek) jegyzi. A forgatás júliusban kezdődik, a szereplőválogatás még javában tart.

Mindhárom film 2017-ben kerülhet mozikba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.