Két magyar FIABCI-díjazott

A sopronbánfalvi kolostor felújítása és a a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed kialakítása kapott FIABCI-díjat a nemzetközi ingatlanszövetség 64. világkongresszusán.

A Sopronbánfalvi Kolostor felújítása újabb, világviszonylatban is jelentős nemzetközi sikert könyvelhetett el. A FIABCI (Federation Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers, www.fiabci.org) 64. Világkongresszusán, Tajvanon a Kolostor elnyerte a párizsi székhelyű nemzetközi ingatlanszövetség Ezüst fokozatú „Prix d’Excellence” nívódíját a „Specialised Project (Purpose Built)” (egyedi célra kialakított épületek) kategóriában. A díjat Karsai Gábor, a Sopronbánfalvi Kolostor igazgatója május 27-én vette át a Taichungban rendezett gálavacsorán. Soproni ingatlanfejlesztés első alkalommal részesült ebben a rangos nemzetközi díjban, melyet csütörtökön helyeznek el az épület falán.

Az 1948-ban alapított, több mint 60 országban működő FIABCI 21 éve szervezi meg a Prix d’Excellence díjkiosztót azzal a céllal, hogy elismerjék a világszerte legjelentősebbnek ítélt ingatlanfejlesztéseket. A díj odaítélése során meghatározó szempont, hogy az adott fejlesztésnek mennyire sikerült optimális megoldásokat találnia a társadalmi igények és az ingatlan adta lehetőségek összhangjának megteremtésében. A pályázatra 2012 végéig kellett jelentkezni, és a zsűrizés két lépcsőben történt. A bírálatban összesen 34 ország 72 szakembere vett részt.

Jól jelzi az ingatlanfejlesztés megváltozott globális trendjét, hogy a 12 kategória összesen 24 díjazottja (12 Arany és 12 Ezüst fokozat) közül heten Szingapúrt, négyen-négyen Tajvant és Malajziát, hárman Indonéziát, ketten Brazíliát képviselték, és volt még egy-egy elismert projekt Indiából, illetve Hollandiából. A Sopronbánfalvi Kolostor mellett magyar díjazottként elismerést kapott a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed is a „Public Infrastructures/Amenities” (közcélú épületek) kategóriában. A két magyar díjazott így nemcsak Magyarországot és a FIABCI Magyar Tagozatát, hanem Európát is képviselte a rangos versenyen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.