Két magyar jelölt a Grammy-esélyesek között

Két magyar vonatkozású Grammy-jelölésnek is örülhetünk idén a komolyzenei kategóriákban.     

A Takács Quartet Sosztakovics g-moll kvintettjét (op. 57) és második, A-dúr vonósnégyesét (op. 68) tartalmazó lemezét a legjobb kamarazenei produkció kategóriájában jelölték. A Takács Quartet 2003-ban már nyert Grammy-díjat, ugyanebben a kategóriában. 

A legjobb komolyzenei kompozíciók rangsorában ott van Gerald Barry zeneszerző The Importance Of Being Earnest című operája, amelynek felvételén Barbara Hannigan mellett a Franciaországban élő mezzoszoprán, Károlyi Katalin is énekel.


Az énekesnő lapunktól értesült a jelölésről: „Ez a zseniális opera Oscar Wilde Bunbury, avagy Szilárdnak lenni kell című művéből készült, Gwendolen szerepét kifejezetten nekem írta Gerald Barry, aki napjaink legkiválóbb zeneszerzőinek egyike. Nagyon szeretném, ha Magyarországon is bemutathatnánk, mert a zenével együtt bombasztikus: a londoni Barbican Centre-ben fetrengett a közönség a nevetéstől. A jelölés azért is különösen értékes, mert a lemez egy élő felvétel az európai bemutatóról – előtte mindössze egyszer, a Los Angeles-i világpremieren játszottuk teljes egészében a művet."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.