Készülő magyar űrfilmek

Az Úr hangja címmel a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával készül Pálfi György új mozifilmje. Az Európai Filmdíjas Pálfi új rendezése magyar–kanadai koprodukció lesz. A Stanislaw Lem 1968-ban megjelent regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó krimi keretei közé.

Már a címe is sokatmondó ­Lengyel Balázs első mozifilmjének, amelynek a gyártását a Filmalap 313,96 millió forint támogatásban részesítette: Lajkó – cigány az űrben. Ha minden igaz, fekete komédia lesz, amelyből kiderül, hogy az első élőlény az űrben nem Lajka kutya volt, hanem egy Lajkó nevű magyar permetezőpilóta. A címszerepet Keresztes ­Tamás játssza, mellette Gyabronka József és Pálffy Tibor lesznek a főbb szereplők.

Több mint egymilliárd forintot kapott Kálomista Gábor cége, hogy elkészítse Csupó Gábor Pappa Pia című romantikus vígjátékát, amely a 70-es, 80-as évek ikonikus magyar slágerei előtt tiszteleg. A római-parti csónakház körül bonyolódó történet főszereplőjét kiöregedett rockzenész nagyapja arra kéri, hogy segítsen neki, hogy csónakházát ne árverezzék el. A forgatókönyvet Divinyi Réka jegyzi. Mindhárom film 2017-ben kerülhet mozikba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.