Készüljön, egész nap Disney-slágereket fog dúdolni

„Gazdám, azt hiszem, még fogalmad sincs, mibe csöppentél" – mondja Dzsini Aladinnak, tökéletesen összefoglalva a We Love Disney-projekt lényegét. Néhány nap múlva érkezik az év legviccesebb albuma – és minden felnőtt rajzfilmslágereket dúdolgat majd.

Az első We Love Disney című lemez 2013-ban készült el Franciaországban, ahol óriási sikert aratott. Az ötlet pofonegyszerű: mai sztárok értelmezik újra a legnépszerűbb Disney-mesék legnagyobb slágereit. A következő évben elkészült az ausztrál kiadás is, idén pedig a Disney úgy döntött, folytatja a franchise-t, immár amerikai művészek bevonásával.

A lemez hó végén érkezik, néhány szám azonban máris fent van a YouTube-on, és több közülük abszolút legitimálja a műfajt, ami egyébként borzasztóan könnyen gagyiba csaphat át.

 Ne-Yo például az Aladdin Dzsinnjének bemutatkozó dalát dolgozta fel kicsit továbbgondolva az eredeti szvinges hangulatot:



Igazi jutalomjáték ez, a videoklip pedig néhol viccesen idézi a rajzfilm vonatkozó jelenetét.

A legizgalmasabbnak egyelőre mégis a Fall out Boy feldolgozása tűnik, amely A dzsungel könyve egyik legviccesebb dalát, az I Wanna Be Like You címűt szabta át. A Lajcsi király dala eredetiben is minden idők egyik legzseniálisabb Disney-slágere, ami ráadásul még magyarul is tökéletes lett.




A Fall Out Boy szving helyett tulajdonképpen semmi mást nem csinált, csak saját stílusára fazonírozta a dalt. De most komolyan, mintha Patrick Stump hangjára írták volna, egyszerűen tökéletes.

A lemez további közreműködői között ott van Ariana Grande (a Herkules betétdalával), Jessie J (A kis hableány: Vár rám a föld), és Kacey Musgraves (Mary Poppins: Egy kis mézzel az orvosság is leszalad simán).

Az igazi megszállottak pedig egy elképesztő, limitált, ajándékdobozos kiadást is beszerezhetnek litográfiákkal, pólóval és persze lemezekkel. Nyilván méregdrága, de tutira egyedi karácsonyi ajándék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.