Keresztényellenességgel vádolják a YouTube-ot

A Hollywood Reporter adott hírt az I'm Not Ashamed című, az USA-ban október 21-én mozikba kerülő film reklámkampánya körüli furcsa ügyről: a film előzetesét a YouTube majdnem egy évvel ezelőtt eltávolította a site-ról, és egészen addig nem voltak hajlandók sem ismét elérhetővé tenni, sem magyarázatot adni a letiltására, amíg a Hollywood Reporter cikket nem írt az ügyről.

 

Mint az ismét megtekinthető előzetesből is kiderül, Brian Baugh filmje az 1999-es columbine-i iskolai mészárlást dolgozza fel a két tömeggyilkos első áldozatára, egy Rachel Joy Scott nevű, keresztény lányra fókuszálva, akit a két elkövető külön kipécézett és hite miatt gúnyolt.

Az előzetest több szempontból is érte bírálat: voltak, akik úgy vélték, a film az elkövetőket dicsőíti, mások pedig azt kifogásolták, hogy Scottot keresztény mártírnak állítják be.

Az alkotók jogi úton próbálnak továbbra is választ kapni arra, hogy pontosan mi is volt az oka a videó eltávolításának, illetve kártérítést is követelnek, mert úgy vélik, a YouTube döntése a film marketingjét súlyosan hátráltatta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.