Keresik a valódi tehetségeket

November 17-ig várják a felterjesztéseket az Arany Medál-díjra. A közönségdíjat Mészáros Márton fiatal kulturális újságíró alapította azzal a szándékkal, hogy a közönség évről évre megtalálhassa a valódi tehetségeket az irodalom, a filmművészet, a színház területén belül.
A szavazatok online leadására, akárcsak a korábbi években, valamivel több, mint egy hónap áll a szavazók rendelkezésre. Öt kategóriában keresik a legjobbakat: várják, hogy a nagyérdemű kit tart a legjobb magyar írónak, női és férfi színésznek, filmrendezőnek, a legígéretesebb fiatal színésznek, valamint életműdíjra érdemes művésznek.

A felterjesztéseket az aranymedaldij@gmail.com–re kell küldeniük a voksolóknak. A pályázaton bárki szavazhat, de egy IP címről csak egy szavazat adható le. A feltételek szerint kizárólag élő személyre lehet voksolni, és az elmúlt év alkotásaihoz, írók esetében kötetmegjelenéshez, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, színpadi darabban nyújtott közreműködéshez kötött az érvényes szavazat.

A közönség által legtöbb szavazatot kapott művészek december elején, az 1929 óta működő Bethlen Téri Színházban megrendezésre kerülő díjkiosztó keretében veszik át az elismeréseket. A díjkiosztó házigazdája idén Juhász Anna irodalmi szervező, kulturális menedzser, Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő leánya lesz. Az elmúlt években többek között a Nemzet Színészei, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, valamint Bálint András, Udvaros Dorottya, Básti Juli, Kulka János, Martinovics Dorina, Szász János, Zomborácz Virág, Vámos Miklós, Dragomán György és Háy János lett a közönség kedvence.

A közönségdíj hivatalos médiapartnerei közé tartozik a Népszava, a 168 óra, a Premier művészeti magazin, a Kláris irodalmi lap, a Kulturpart, a MizusCafé, a Litera.hu, a Szinhaz.hu és a Mandiner.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.