Károly herceg beugrott Hamlet szerepére

Shakespeare halálának 400. évfordulójának tiszteletére idén a szokásosnál is grandiózusabb ünnepségekkel készültek Stratford-Upon-Avonban. Az est végén a Royal Shakespeare Company néhány tagja és maga Károly herceg próbálgatták, hogy kell helyesen hangsúlyozni azt, hogy Lenni vagy nem lenni. 

Április 23. nemcsak Shakespeare halálának, hanem születésének napja is. A kerek évforduló pedig a szokásosnál is több vendéget vonzott a bárd szülővárosába, Stratford-Upon-Avonba – számolt be a Telegraph

Károly herceg előbb végigcsinálta a protokollprogramot: koszorút helyezett el a sírnál, megnézett egy részletet a II. Richárdból, megtekintette a házat, ahol többek közt A vihart is megírta Shakespeare, illetve azt, ami most a helyén áll. Majd találkozott a tízéves Beatrice Baldwinnal, aki megnyerte a versenyt, amelyben a Minecrafttal kellett megtervezni az eredeti házat. A kislány megkérdezte a herceget, hogy tudja-e, mi az a Minecraft, de Károly sajnos nem tudta.

A walesi herceg végül részt vett a Shakespeare Gálán, ahol egy humoros jelenetben csatlakozott a Royal Shakespeare Company tagjaihoz. Tim Minchin, Benedict Cumberbatch, Harriet Walter, David Tennant, Rory Kinnear, Ian McKellen és Judi Dench Paapa Essiedu-nak, a társulatban jelenleg a dán királyfit játszó színésznek próbáltak tanácsokat adni, hogy kell előadni a híres monológot. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.