„Karel Gott az életéért küzd”

„A kórisme: Non-Hodgkin limfóma, előrehaladott állapotban. Sajnos, a helyzet nem jó, Karel Gott az életéért küzd” – közölte kedden reggel a novinky.cz internetes portál a világhírű cseh énekes egyik barátját idézve.

Iveta Gottová, a művész felesége hétfőn este férjének kifejezett kérésére közölte a Facebookon: Karelnál gyomorműtétkor fedezték fel, hogy nyirokcsomórákja van. Ezért a prágai Egyetemi Kórház hematológiai osztályára szállították, ahol kiváló szakemberek, a legkorszerűbb eszközökkel kezdték el onkológiai kezelését. „Az ő kifejezett óhajának teszek eleget, mert azt szeretné, hogy rajongói tudjanak egészségi állapotáról és a gyógykezeléséről” – posztolta az asszony, aki a médiát emberiességre és az etika szabályainak megtartására kérte.

A művész Magyarországon elsősorban a Lady Carnevál című örökzölddel szerzett népszerűséget, az elmúlt évszázad nyolcvanas éveiben. Idáig rendszeresen turnézott, most azonban a 76 éves művész lemondta vendégszerepléseit, pedig a hazai és a szlovákiai novemberi és decemberi megaturnéjára már elővételben több mint százezer jegy fogyott el.

Pályafutása során 288 lemeze, illetve más hanghordozója jelent meg odahaza, illetve németországi kiadóknál. 1964 óta 39 alkalommal kapta meg a legjobb cseh popénekesnek járó Arany Csalogány díjat, amellyel az elmúlt három és fél évtizedben megszakítás nélkül őt tüntették ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.