Kaposfest Kocsis Zoltánnal és a Ricchi e Poverivel

Hét napig ismét a kamarazene fellegvára lesz Kaposvár: a különleges zenei élményt nyújtó, világsztárokat felvonultató Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, a Kaposfestet augusztus 13. és 19. között rendezik meg a somogyi megyeszékhelyen.

A hazai és a határon túli közönséget is vonzó rangos komolyzenei fesztivál szervezői az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is csaknem 15 ezer érdeklődőre számítanak.

Az esemény előadói között lesz mások mellett  Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás, Kokas Dóra, az Amadinda Ütőegyüttes, Jan Erik Gustaffson, Alina Ibragimova, Kirill Gernstein, Thomas Dunford, José Gallardo, Szergej Nakarjakov, Latica Honda-Rosenberg, James Boyd, Anna-Liisa Bezrodny, Marc Coppey, Oleg Kogan, Alina Pogostkin.

A koncerteknek Kaposvár országosan védett műemléke, a város egyik építészeti büszkesége, a rendkívül jó akusztikájú Szivárvány Kultúrpalota ad otthont, ahol több mint 70 művész, a hazai és nemzetközi zenei élet kiválóságai lépnek fel.

A fesztivál idején a napi két klasszikus zenei koncert mellett egy olasz és egy hungarikumokat felvonultató tematikus napon is részt vehetnek az érdeklődők. Az olasz napon a zenén át a gasztronómiáig az itáliai kultúrával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A nap zárásaként az európai könnyűzenei élet több évtizede kiemelkedő együttese, a Ricchi e Poveri ad koncertet Kaposvár főterén. A hungarikumok napján Kassai Lajos lovas íjász látja vendégül a látogatókat a kaposmérői Kassai-völgyben, ahol ez alkalommal csak magyar művek csendülnek fel és magyar ételeket szolgálnak fel.

A részletes program a kaposfest.hu oldalon olvasható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.