Kapcsolják a Moulin Rouge-t

Különleges zenei csemegéket kínál a Magyar Televízió szilveszter napján és az újév első napjaiban; az m2 szerdán mutatja be a hazai Moulin Rouge revüműsorát, majd az elmúlt öt évtized legnagyobb zenei sikereit, a Magyar Dal Napja felvételeit.

Újév napján az m1 11.15-től élőben közvetíti az Újévi koncertet Bécsből; a két és fél órás műsort az idén is a Strauss família műveiből állították össze a Bécsi Filharmonikusok, ám most egy Haydn szimfóniatételt is hallhatnak az érdeklődők, emlékezve a zeneszerző halálának 200. évfordulójára. A zenekart a világhírű karmester, Daniel Barenboim vezényli.

Csütörtökön tűzi műsorára az m1 Horgas Eszter és Al Di Meola novemberben bemutatott Ő és Carmen című estjének felvételét. A Carmen-feldolgozás születéséről egy dokumentumfilmet is láthatnak a nézők.

Az m2 csütörtökön a Luciano Pavarotti-emlékkoncertet vetíti 19 órától, a tavaly elhunyt világhírű tenor emlékére a jordániai Petrában rendezett jótékonysági koncerten José Carreras, Sting, Andrea Bocelli és Zucchero léptek fel.

Az újév első napjaiban három koncertet vetít még az m1: Lajkó Félix előadását a diósgyőri várból, a miskolci Swetter együttes népzenei estjét, valamint a ska műfajának egyik megteremtője, a jamaikai Skatalites koncertjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.