Kamondi: Falus jegesvizes videója zseniális

A címbeli állítást a legújabb ÉS-ben megjelent nyílt levelében Kamondi Zoltán közli. Az ellenzék főpolgármester jelöltjének Falus Ferencnek a YouTube-on megjelent jegesvizes videója a baloldaliak körében csalódott fanyalgást, míg a jobboldaliak körében röhejt váltott.

Kamondi Zoltán filmrendező nyílt levele viszont új nézőpontba helyezi az alkotást, szerinte a video a „méltán híres magyar filmnyelv tradícióját” követi és úgy a kép beállításában, a mozdulatlan kamerás vágatlan felvételben, a jelmezek designjában, mint a verbális információk felemás kezelésében zseniális.

Kamondi a filmecskét Boris Johnson londoni polgármesterségért folytatott kampányának vicces beköszöntőjéhez hasonlítja, amelyen mindenki röhögött, a londoni választók viszont Johnsonra szavaztak, mert elegük volt a nyársat nyelt, szürke várospolitikusokból. Kamondi arra biztatja Falust, haladjon tovább a videóval megkezdett úton, mert szeretne londoni polgár lenni Budapesten, s végül abban is megerősíti, hogy mindezzel nem ironizálni kívánt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.