Kamarás Iván is feltűnik a Kossuthkifli 5-ben

Április 12-én, vasárnap 20:50-kor sugározza a Duna Tv a Kossuthkifli 5. részét. Az egymást kergető delizsánsz és a halottaskocsi történetében új arcok is feltűnnek.

Az új epizódban - az utazás negyedik napján – a postakocsi utasait magyar honvédek tartóztatják le. Csodás szabadulásukat követően új üldözőjük akad egy betyár személyében, aki szemet vetett a Vödric lányra. A halottaskocsi egyre közelebb ér a postakocsihoz, olyannyira, hogy az éjszakát mindenki Vácon tölti. Az új részben feltűnik többek között Derzsi János, Schmied Zoltán és Kamarás Iván is.

Az előző részben Schwappach tanácsos bebizonyította, hogy besúgóhálózata kiválóan működik, még Vödric Demeter régi szerelméről, egy Pironka nevű cigánylányról is mindent tud. A postakocsi megállt egy botzenhajzlinál, de utasai megint nem ehettek, hiába varázsolt ínyencségeket Batykó, a kocsihajtó, mert megjelent Dalfalvi Matyiő, és rögtön vitába keveredett Schwappach őrnaggyal, aki kis híján le is lőtte. A menekülő, megtépázott Dalfalvit azonban hamarosan felszedte a halottaskocsi, és újra együtt folytatták az üldözést. A postakocsi megállt Érsekújváron, ahol terjedt a hír, hogy Miklós cár csapatokat küld a császár megsegítésére. Sietve elhagyták a várost, éppen mikor a halottaskocsi megérkezett. Az éjszakát a szellemek járta, elhagyott Schwappach-házban töltötték, ahol álmukat kísértetek háborgatták, akik aztán meglátogatták a Muzslán éjszakázó tanácsost is.

A Kossuthkifli aktuális részeit péntekenként 20 órától ismétli a Duna World.

 

 


 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.