Jót akarnak

Fiatalok, lelkesek, hát elhatározták, hogy megalapítják a magyar televíziós újságírók díját, hogy nálunk is legyen versenyük és elismerésük a tévékben dolgozóknak. Jót akarnak, de hol lehet jót találni a magyar televíziózásban?

A SorozatWiki honlap szervezte meg az elmúlt év magyar gyártású televíziós szórakoztató műsorait és műsorvezetőit versenyeztető szavazást, az Epizód magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét részvételével.

Társas játék: erre legalább büszkék lehetnek az alkotók
Társas játék: erre legalább büszkék lehetnek az alkotók
www.hbo.hu

 

Örültem, hogy a Népszabadságot is meghívták, de aztán átnéztem a szavazólapot: A Dal, X-Faktor, Sztárban sztár, The Voice; A kód, A 40 milliós játszma, Maradj talpon!, A következő!, Magyarország szeretlek!, Barátok közt, Jóban Rosszban, Éjjel-Nappal Budapest; Showder Klub, Vundersőn és Zuperszexi, Heti hetes, Ridikül, Fábry, Kasza! Frizbi.

Még ha rajta volt a Hacktion, a Munkaügyek és a Társas játék is, az olvasónak volna kedve e listáról választani? Hogy azt mondjam meg, ki tud a külföldön kitalált és részletesen előírt szabályok szerint legjobban – legkevésbé rosszul – levezényelni egy műsort? Hogy melyik műsorvezető tudja hatásosabban SMS-küldésre biztatni a nézőket, ki bírja jobban az üvöltözést a szavazás lezárása előtti tíz másodpercben?

Én amúgy azt gondolom, e században eddig a Comedy Central szünetjele (Susogó mackók) volt a legkreatívabb találmány (sajnos csak az első két évad – 2008–2009 – remek, tessék megnézni a neten!). A szervezők ígérték, jövőre figyelembe veszik a mi szempontjainkat is. Szavazni lehet majd valódi értékekre is. Mert ha valaki nagyon figyel, talál ilyeneket, ott van például a monte-carlói fesztivál díját a CNN és BBC előtt megnyerő On the Spot vagy az M1-en vele váltásban nézhető Bábel – Hesnával a világ című sorozat.

2013 LEGJOBBJAI

Nagyszabású show-műsor: Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő: Maradj talpon! (M1)

Magyar sorozat: Társas játék (HBO)

Stand-up comedy vagy talkshow: Showder Klub (RTL Klub)

Műsorvezető (nő): Liptai Claudia (TV2)

Műsorvezető (férfi): Gundel Takács Gábor (M1)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.