Jonathan Demme zsűrielnök lesz Velencében

Jonathan Demme amerikai filmrendező lesz a szeptemberi velencei filmfesztivál Horizont programjának zsűrielnöke.
A bárányok hallgatnak című filmjével 1992-ben Oscar-díjat kiérdemlő Demme új munkája, a Ricki and the Flash augusztusban a Locarnói Filmfesztivált nyitja meg. A zenés film főszerepét Meryl Streep alakítja. Demme visszatérő vendég Velencében, a Lidó közönsége korábban a Melvin és Howard, A mandzsúriai jelölt, a Man from Plains, a Rachel esküvője, az I'm Carolyn Parker és az Enzo Avitabile Music Life című produkciókat láthatta tőle a fesztiválon - emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Horizont program zsűrije öttagú, a szekcióban a legjobb film és legjobb rendező díja mellett a legjobb színész vagy színésznő és a legjobb rövidfilm elismerését is odaítélik, valamint különdíjat is adnak. Ahogy korábban a szervezők ezt már nyilvánosságra hozták, a 72. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a versenyprogram munkáit elbíráló, és az Arany Oroszlán-díjakról döntő zsűrit Alfonso Cuarón irányítja majd.

A legjobb elsőfilmes produkciónak járó trófea odaítéléséről döntő zsűrit az olasz rendező, Saverio Costanzo vezeti. A Luigi di Laurentiis-díj, a "Jövő oroszlánja" százezer dolláros pénzjutalommal jár, ezt a rendező és a producer kapja. Costanzo tavaly nagy sikert aratott Velencében: Hungry Hearts című alkotásának férfi és női főszereplője, Adam Driver és Alba Rohrwacher is díjazott lett. A velencei filmfesztivált szeptember 2. és 12. között rendezik meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.