Jól megtáncoltatják Gyöngyöst

Ciprusi, szibériai, indonéz és venezuelai néptáncegyütteseket is láthat Gyöngyösön a közönség a pénteken kezdődő IX. Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztiválon. 10 ország 12 együttese mutatkozik be az augusztus 13-ig tartó seregszemlén, ahol népviselet-kiállítással, dudás-találkozóval, és gasztronómiai ínyencségekkel is várják a látogatókat.

A fesztivál rangját jelzi, hogy 2002-ben felvette tagrendezvényei közé a Folklórfesztiválok Nemzetközi Szövetsége. Hasonló elismeréssel Magyarországon a gyöngyösin kívül csupán négy esemény büszkélkedhet - hangsúlyozta a főszervező.

Mint elmondta, a fesztivál az 1962-ben alakult gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes működéséhez köthető, ugyanis a csoport kezdeményezésére bocsátotta útjára az Észak-magyarországi Néptáncegyüttesek Fesztiválját a város. A program 1994-ben szélesedett nemzetközivé, s az elmúlt 14 év alatt 36 országból összesen 97 csoport mutatkozott be Gyöngyösön.

A látogatók azonban nem csupán az együttesek előadásában gyönyörködhetnek, hanem maguk is táncra perdülhetnek valamennyi este, a programzáró táncházak alkalmával - jegyezte meg Kőrösi Ágota.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.