Jókait ünneplik Révkomáromban

Négy felnőtt színjátszó társulat és hat diákszínpad vív csatát a díjakért a szlovákiai Révkomáromban június 16. és 20. között rendezendő 46. Jókai Napokon. A szlovákiai magyar színjátszók seregszemléjének megnyitóját június 16-án tartják, amelyen Töredék című Radnóti-műsorát Zsapka Attila adja elő.

Négy felnőtt színjátszó társulat és hat diákszínpad vív csatát a díjakért a szlovákiai Révkomáromban június 16. és 20. között rendezendő 46. Jókai Napokon. A szlovákiai magyar színjátszók seregszemléjének megnyitóját június 16-án, kedden tartják, amelyen Töredék című Radnóti-műsorát Zsapka Attila adja elő.

A felnőtt színjátszó csoportok a városi művelődési központban lépnek fel. Június 16-án a losonci Kármán József Színház adja elő Milos Karásek A peron (Az utolsó vonat) című darabját, melynek dramaturgja Pásztó András, rendezője Vladimír Sadílek.

Másnap a nagymegyeri Poloska Színház játssza Egressy Zoltán Portugál című vígjátékát Farkas Péter rendezésében.
Csütörtökön este az idén 30 éves füleki Zsákszínház áll a közönség elé. Martin McDonagh Londonban élő ír szerző, a kortárs angolszász dráma fenegyereke Vaknyugat című darabját dolgozták át Elveszett erkölcsök címmel. A darab két rendezője Mázik István és Nagy András - írja a bumm.sk című internetes lap.

Pénteken a komáromi Selye Egyetemi Színpad Trencsényi Katalin kortárs magyar drámaíró Málna című drámáját adja elő Csengel Mónika rendezésében.

A diákszínpadok versenyét a királyhelmeci KÁOSZ Diákszínpad nyitja június 17-én, szerdán a városi művelődési központban. Hamvas Béla Olbrin Joachim csodálatos utazása című darabját Simon Lívia dolgozta át és rendezte.

Szombaton este hét órakor koszorúzzák meg a résztvevők a fesztivál névadója, Jókai Mór szobrát a révkomáromi Múzeumkertben, ezután tartják meg a díjkiosztó ünnepséget.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.