Jojo Mayer, a dobmágus ismét a Hajón

Immár harmadszor varázsolja el a magyar közönséget Jojo Mayer, a svájci dobvirtuóz szeptember 22-én este az A38-on. Senki se számítson unalmas, álldogálós jazz estre, Mayer és zenekara elképesztő módon darálja bele a breakbeat, a dub, a garage, a dubstep és a drum'n'bass ütemeit az élő jazz alapokba.

Jojo Mayer csupán kétéves volt, mikor először játszott saját dobfelszerelésén, s az első nyilvános fellépésre sem kellett sokat várni. Háromévesen már a közönséget szórakoztatta elképesztő játékával. Mire betöltötte a tizennyolcat, az összes jelentős jazz fesztiválon megfordult, és szinte mindenkivel dolgozott, aki igazán számított a szakmában. Dj Spookytól kezdve a Vienna Art Orchestráig rengeteg formációval készített felvételeket. 1991-ben úgy döntött, itt hagyja Európát, és székhelyét New Yorkba tette. Azóta körbeutazta a világot, neves cégeknek tervezett dobfelszereléseket, és gyakorlatilag mindent elért, amit csak lehetett.

Jojo Mayer & Nerve

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat


1998 tavaszán alakult meg Nerve nevezetű formációja, mellyel immár harmadik alkalommal látogat el hozzánk. A Nerve sosem szándékozott lemezt kiadni, így kizárólag élőben, koncertek alkalmával élvezheti a közönség az egyedülálló hangzásorgiát. Szó sincs elszállt, talán unalmasnak tűnő jazz zenéről, aki valamire is értékeli az igényes elektronikus zenét, annak mindenképp ajánlani tudom a kedd esti koncertet. Izgalmas ritmusok, és magával ragadó dallamok elképesztő egyvelege gondoskodik majd arról, hogy a közönség minden tagja mozgásba lendüljön, köszönhetően a meglehetősen expresszív, kihívóan professzionális szólóiknak, és tökéletes összjátékuknak.

Az est másik fellépője a Másfél drum and bass-es alteregója, az Uno Y Medio, mely tulajdonképpen a Másfeles koncertrepertoárba különböző okokból kifolyólag be nem férő számokat és számtöredékeket foglalja egységes koncepcióba, méghozzá a druma and bass és a jungle jegyében, karöltve a Rewind lemezlovasaival, így az ország egyik legjobb dj-jéhez, a Tilos Rádióból is ismert DJ Cadikhoz is szerencsénk lesz..

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.