Jó évet zár a Műcsarnok

Tízezredik látogatóját köszönti decemberben a Műcsarnok sztárkiállítása, a Nicolas Schöffer-tárlat, amely többé nem lesz így együtt látható Budapesten, mert a tárlat után az özvegye által rendelkezésre bocsátott mozgó szobrokból Liege-ben múzeum nyílik.

Szegő György igazgató szerint a Műcsarnok egyébként is jó látogatószámmal zárja az évet, ez másfél-kétszerese az elmúlt évek átlagának, október végéig közel hetvenezer fő volt. Leglátogatottabb a képzőművészeti nemzeti szalon volt, amelyet huszonötezren láttak.

Decemberben további nézőcsalogató akciókat hirdetnek, keddenként például ketten mehetnek be egy belépővel, a Schöffer-album vásárlói ajándékjegyet kapnak, és e kiállításra féláras vasúti jegyet is lehet venni, január 31-ig. Karácsony előtt pedig ismét kedvezményesek a műcsarnoki könyvesbolt kiadványai.

Bemutatták a Műcsarnok új, saját kiadású lapját is, amely Művészeti Alap címmel jelenik meg negyedévente, és ingyenesen hozzáférhető lesz. Megújul az intézmény honlapja és baráti köre is, amelynek tagjaként alaposabb betekintést kínálnak a kiállításokba, külön tárlatvezetésekkel és a művészekkel való találkozási lehetőségekkel.

A kiállítások továbbra is évszakonként változnak majd, és rendszer marad, hogy egyszerre több tárlat is lesz egy időszakban. Jövőre a Műcsarnok 120 éves lesz, erről biztosan rendeznek tárlatot, tudtuk meg, és nem marad el az újabb nagy szalon sem, a magyar fotóművészetről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.