Jó emberek a Centrálban

Az évad első nagyszínpadi bemutatójaként egy Broadway- és West End-siker érkezik a Centrál Színház színpadára. November 28-án, pénteken mutatják be a Jó emberek című darabot Básti Julival a főszerepben. David Lindsay-Abaire darabját Puskás Tamás rendezésében láthatja a közönség. A keserű komédia főszerepét alakító Básti Juli mellett az előadásban Szervét Tibor, Parti Nóra, Pokorny Lia, Szabó Éva és Rada Bálint játszik - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Pulitzer-díjas amerikai drámaíró darabja dél-Bostonban játszódik. Főszereplője egy olyan nő, aki egész életében a túlélésért harcolt. A 2011-ben született dráma főszerepét New Yorkban Frances McDormand, Londonban Imelda Staunton alakította. A történet szerint Margie-nak van egy súlyosan fogyatékos lánya, aki miatt még kiszolgáltatottabb, mint bárki más. A darab elején - túl az ötvenen - éppen kirúgják a munkahelyéről, mert megbízhatatlannak tartják. Holott csak a lánya felügyeletét nem képes megoldani egyedül. Ha munka nélkül marad, menthetetlenül tovább csúszik.

"Egy anya bármit megtesz a gyerekéért. De ha állandóan a napi megélhetéséért kell küzdenie, és a feje felett még a kilakoltatás réme is ott van, akkor az egész élete nehezített terepen zajlik. Margie mégis színes személyiség, aki képes együtt nevetni a többiekkel, és viccet csinálni saját magából is. A túlélés titka az iróniában és az életszeretetben van" - írják a darab ismertetőjében. Felidézik, hogy miközben a darabot próbálták, megjelentek az uniós statisztikák arról, hogy Magyarországon erőteljesen nő a gyermekszegénység, és a 4 millió szegény országa lettünk. "Nem lehet egy ilyen helyzetben nem megszólalni. Tehát most erről kell beszélnünk, a színház nyelvén" - idézik a rendezőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.