Jazz köntösbe bújtatott Stones muzsikák a Millenárison

Ki ne tudná, miről beszélek, amikor azt mondom, Satisfaction, Honky Tonk Woman vagy Angie. November 10-én egészen különleges élményben lesz részük a Millenárisra látogatóknak, ugyanis a Rolling Stones legendás slágerei egészen szokatlan formában csendülnek majd fel.

Eklektikus, különleges, lehengerlő - talán így jellemezhetnénk leginkább Tim Ries zenekarát, a The Rolling Stones Projectet. A Rolling Stones szaxofonistája igazi világklasszisokkal vette körbe magát, és jazz köntösbe bújtatta a legendás rock slágereket. Együttesével az elmúlt 5 évben bejárta a világot, 2005-ben kiadott első albumuk pedig hatalmas sikert aratott a zenekritikusok és a zenerajongók körében egyaránt.

A felvételeken szereplő 25 vendégzenész között megtaláljuk a Rolling Stones tagjait: Keith Richards-t, Charlie Wattot és Ronnie Woodot, de hallhatjuk többek közt Norah Jonest, Sheryl Crowt, Bill Frisellt, John Patituccit és Brian Blade-et is. A 3 évvel későbbi Stones World című lemezükön számtalan kultúra találkozik, afrikai, brazil, spanyol, indiai, japán, portugál és persze amerikai zenészek muzsikálnak együtt, Mick Jagger mellett további 74 vendégzenész működött közre, és épp ezért az album igen változatos, meglehetősen szokatlan, de nagyon különleges és szerethető.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

November 10-én Tim Ries mellett a színpadon láthatjuk majd a Rolling Stones koncertjein rendszeresen turnézó zenekari tagokat, így Bernard Fowler énekest és Darryl Jones basszusgitárost, továbbá zenél majd a New York-i gitárvirtuóz, Ben Monder, és a két világhírű magyar muzsikus, Oláh Kálmán zongorista és Balázs Elemér dobos is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.