Jazz és tűzijáték

Mire elérkezik a tűzijáték, a Művészetek Palotája külső és belső tereibe érkező ünneplő nagyközönséget már tűzbe hozza az örömzene, amely 2005 óta minden évben felcsendül nemzeti ünnepünkön. Ott lesz a Police Big Band, a Little Jazz Band, a Meleg Tamás Quintet és Oláh Tzumo Árpád triója is.

A hagyományos jazz rajongói akár ülve, hűsítőt kortyolgatva, akár táncolva is várhatják az esti fénypompát, sőt, akinek kedve tartja, még a petárdák eldördülése után is tovább élvezheti a Police Big Band műsorát.

Ez az együttes Szalóky Béla trombitás-harsonás-karmester-műsorvezetővel együtt immár elengedhetetlen szereplője az augusztus huszadikáknak.

A kültéri nagyszínpadon a műsort nyitó Little Jazz Band héttagú vidám csapat, tagjai 17 évesek. Vezetőjük, a harsonás-zongorista-énekes Korb Attila számtalan díj, köztük a Kobe Jazz Street Award birtokosa.

A Zászlótérben a Müpa idei Jazz Showcase-én feltűnt Meleg Tamás Quintet játszik, míg az Üvegteremben egy még mindig fiatal, de máris sztárrá érett zongorista, Oláh Tzumo Árpád triója jóvoltából jön izzásba a levegő. Ahogy azt az évek során már megszokhattuk, a bandákhoz kiváló szólisták érkeznek, hogy beszálljanak egy-egy szám előadásába.

A koncertek ingyenesek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.