Játékokkal turbósít a 100 szóban Budapest

A Mindspace nonprofit szervezet által elindított 100 szóban Budapest pályázata idén két különleges városi játékkal bővül.
A Sighter alkalmazás letöltőit a Palotanegyed 12 különleges helyszínéhez tartózó 12 szó inspirálhatja egy történet megírására. Míg a közösségi történetírásba bekapcsolódók 10 emberrel konspirálva alkothatják meg közös budapesti meséjüket.

A tavaly útjára indított, és a több mint 700 beküldött írással büszkélkedő pályázat idén közösségi játékokkal turbózza programját. Az ingyenesen letölthető Sighter alkalmazás újabb történetek megírására inspirálhatja a pályázókat, akiknek nincs más dolguk, mint megkeresni az alkalmazás segítségével a budapesti Palotanegyedben elrejtett 12 szót. A megtalált szavak felhasználásával maximum 100 szavas, Budapestről szóló írásokat kell feljegyezni, egy – a Lumen kávézóban átvehető – illusztrált képeslapra, és szeptember 29-ig átadni azokat a szervezőknek.

A 100 szóban Budapest pályázat másik idei újdonsága a közösségi történetírás. A városi játék során 10 játékos alkothat közösen egy történetet Budapestről. Minden játékos maximum 10 szót írhat a lapra, amelyet az utolsó történetíró adhat le személyesen vagy küldhet el postán. A játék érdekessége, hogy a megírandó történetek lapjai véletlenszerűen jutnak el a játékosokhoz, hiszen a történetírók bárkinek átadhatják a stafétát. A közösségi történeteket szintén szeptember 29-ig várják a Lumenbe.

A két játék a 100 szóban Budapest pályázat kiegészítő játékát képezi. A nyomtatványra írt történeteket a szervezők külön bírálják el, azok nem kerülnek be a hivatalos versenybe, de természetesen a legjobbakat a szervező Mindspace csapata – támogatói segítségével – kiállítja, illetve díjazza.

A pályázat a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ támogatásával a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös programként valósul meg.

A Mindspace a pályázathoz kapcsolódóan október 9-ére nagyszabású konferenciát szervez, ahol a városi lét, a városi játékok, illetve a játékosítás témája áll majd a középpontban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.