James helyett Jane

Ki lesz az új James Bond? - ez a kérdés már napi szinten pörög a médiában a világ legelegánsabb titkosügynöke kapcsán, miután Daniel Craig minden bizonnyal otthagyja a franchise-t. A rajongói találgatások során korábban már felvetődött Idris Elba, Tom Hardy és Tom Hiddleston neve. A legújabb jelölt pedig a Scully ügynökként megszeretett Gillian Anderson.

Az elemzők változatosan fogadták a különböző jelölteket. Elba kapcsán például komoly vita alakult ki annak kapcsán, hogy James Bond lehet-e egyáltalán színes bőrű. Korábban még Sir Roger Moore is belekeveredett egy nyilatkozatába, melyben az ötlet ellen érvelt, ezért többen rasszizmussal vádolták meg a veterán színészt. Sir Roger végül a Twitteren kategorikusan visszautasította a rasszizmus vádját, azzal indolokva, hogy a Paris Match nevű francia lapnak adott interjújában csupán azt állította, Idris Elba nem elég „angol-angol" ahhoz, hogy eljátssza a 007-es ügynököt. Hozzátéve: érdekes elképzelés, de nem reális.

 

Tom Hardy neve kapcsán nem volt semmilyen vita, csendben egyetértett mindenki abban, hogy ha nála landol a szerep, akkor mindenki elégedett lenne. Hasonló favoritnak és kedvencnek számít Tom Hiddleston, akit eddig főleg a Marvel filmekből Lokiként ismerhet a néző, illetve ő volt a főszereplője a The Night Manager című, Susanne Bier rendezte minisorozatnak.

Amikor Hiddelstonnal találkoztunk idén Berlinben, azt mondta lapunknak, hogy ha majd valaki hívja James Bond szerepével kapcsolatban, akkor fogadja a hívást. Nos, ez a Mowieweb információ szerint megtörtént, a színésszel kapcsolatba lépett Barbara Broccoli producer. Mindemellett állítólag Jamie Bell is a producer kiszemeltjei között van. Ő például lehetne az alacsony Bond...

Időközben pedig a Skyfallt és a Spectre-t jegyző Sam Mendes rendező bejelentette: végleg végzett James Bonddal. Ahogy a Guardiennek fogalmazott, ő egy történetmesélő és új karaktereket akar inkább a jövőben „mozgatni". Noha Craig eddig csak nyilatkozgatott arról, hogy nem szívesen játszaná el többet őfelsége titkos ügynökét, még nem adtak közre hivatalos közleményt ennek kapcsán, de Mendes távozása nem túl jó előjel, lévén, hogy annak idején Craig vitte be őt rendezőként a franchise-ba.

Menjek vagy maradjak? - A végén úgyis Broccoli dönt
Menjek vagy maradjak? - A végén úgyis Broccoli dönt
Fórum Hungary

Különösen, hogy Mendes eléggé konkrétan beszélt arról, hogy tulajdonképpen neki még ötlete sincs arról, ki alakítja az ügynököt a következő filmben. De annyit azért elárult: ez itt nem demokrácia, találgathatnak a rajongók a kedvükre, de a kérdésben Barbara Broccoli dönt. És minden bizonnyal egy olyan színészt választ majd, akire senki sem gondolt.

Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy legfrissebb aspiránsként Gillian Anderson neve robbant be a versenybe a 007-es ügynök szerepéért: ezt egy vagány fotóval tette közhírré a Twitter-oldalán. Az egészben az a meglepő, hogy nagyon sokan fantasztikus ötletnek gondolják, ha végre egy nő játszaná el a figurát, pláne ha Andersonról van szó. Persze, immár nem is James, hanem Jane Bondról beszélünk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.