Ízes utazás a képzőművészetben

A gasztronómia és a képzőművészet forr össze csütörtök este a Szépművészeti Múzeumban. Gasztroinstallációval fűszerezett tárlatvezetés, sütifestés, színes-ízes-illatos játékok és kóstolók színezik a Múzeum+gasztro, Utazások Kulináriába című programot.

Ötvenkétféle alapanyagot talált a gasztroblogger Mautner Zsófia (Chili&Vanilia) a tizenhetedik századi antwerpeni festő, Jan van den Hecke csendéletén. Ez nemcsak ahhoz adott ihletet, hogyan építse fel csütörtök esti tárlatvezetését a flamand teremben, hanem hogy impozáns installációt készítsen a stylist Szigeti Zsófival közösen.

A festményen 52 alapanyagot talált Mautner Zsófia
festmény

Ezen az estén (többféle) gasztroutazással lehet bejárni a Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteményeit és az időszaki kiállítást. Az egyik téma például az ételek és az italok a túlvilágon alcímet kapta, és a Múmiák testközelben című tárlaton hangzik majd el Dembitz Gabriellától. A vendég-tárlatvezetők között találjuk a Magyar Konyha című folyóirat főszerkesztőjét, Vinkó Józsefet is, aki a holland gyűjteménybe invitál este nyolctól. A külföldieket sem zárják ki az ízek-színek világából, őket angol nyelvű idegenvezetéssel este fél héttől várják.

A Reneszánsz Csarnokban workshopok indulnak este hattól. Cser Judit hív asszociációs játékra – színekkel, ízekkel, illatokkal. Ehető festmények címmel, Szépműs sütit gyárthatunk az újságíró Winkler Nórával és a mestercukrász Viczkó Beával. A zöldség- és gyümölcsnyomat-készítést pedig Tettamanti Zsófia vezeti.

Akinek ennyi jó kevés, kóstoljon csokit, lekvárt, chutney-t, olívaolajat, fűszert, bort, és hallgassa a Jazz Szalonban az énekes Kovács Lindát és a gitáros Juhász Gábort.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.