Itt a magyar Ewing: Ónodi Eszter

A magyar filmszínésznő – szokás hallani Ónodi Eszterről. Itt az újabb bizonyíték: egyszerre két új produkcióban látható főszerepben: a héten debütál a mozikban Fekete Ibolya négy generáción keresztül játszódó filmje, Anyám és más futóbolondok a családból és az HBO legújabb sorozata, a gengszterfamília világát bemutató Aranyélet. Ebben ő a „női Jockey Ewing".

- Ilyen szemét nőt, mint most az Aranyéletben még soha nem játszott. Egyfajta jutalomjáték, nem?

Számos kolléga nem vállal negatív szerepet, mert attól tart, hogy azonosítják majd vele. Mindazonáltal a legboldogabb ember a kisfiam volt, nagyot nőttem a szemében, hogy igazi főgonoszt alakíthatok. Meg, közhely, de az is igaz: sokkal izgalmasabb a sötét oldal. De nem egy szörnyeteget akartam megformálni. A sok hazugság és álca mögött ott van például az elfáradt párkapcsolat, a széteső család magánya. A teljesen kiüresedett, értékvesztett életet hogyan lehet megtölteni igazságokkal.

- Nézett Maffiózókat vagy Dallast? Olyan érzésem volt, hogy közös nevezőre hozta Carmela Sopranót és Jockey Ewingot.

Egy Jacky Ewing? (Nevet.) A Maffiózókban a férj, Tony Soprano az igazi gazember, Carmela sok szempontból áldozat. Az, hogy szóba került Jockey, hát nagyon vicces! Azt hiszem, nem maradt más hátra, mint hogy szép lassan elkezdjek kalapot hordani.

Az interjú a november 3-i Népszabadságban jelenik meg!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.