Ismét lesz Artmozik éjszakája

Ha tavasz, akkor hagyományosan újra eljön a nap és az éj, amikor hajnalig tarthat az artmozizás.

Május 13-án, immáron 5 budapesti filmszínházban lehet bagollyá változni egyetlen varázslatos karszalaggal, hiszen idén a Puskin, a Művész, a Toldi, a Tabán mellé a Kino Cafe Mozi is csatlakozik az Artmozik éjszakájához.

A Puskinban többek között Oscar-jelölt és aranyszobros magyar alkotások lesznek műsoron, 35 mm-es kópiáról – a Macskajáték vetítése előtt az idén 91 esztendős Makk Károly lesz a vendég, a Mephisto vetítése előtt pedig az operatőr Koltai Lajos – aki nemrégiben töltötte be a hetvenediket.

A Művészben az utóbbi egy év legsikeresebb filmjei mellett A szerelem gyerekkel jön című francia vígjátékot premier előtt láthatják a nézők, a Toldiban egy sci-fit (Kivégzési parancs) és egy igazi horrorklasszikust is (Az élőhalottak éjszakája) levetítenek az országos bemutatót megelőzően.

A Tabánban olyan népszerű mozikat láthatunk majd, mint például az Eszeveszett mesék és VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan (angol felirattal!). A Kino Cafe Moziban természetesen látható lesz az Artmozik éjszakáján is a Saul fia, 35-ös filmszalagról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.