Irodalom a süteményben

Karinthy szellemében, a Karinthy színház, a Hadik kávéház és a helyi galériák közreműködésével ünnepelhet holnap a publukim Újbuda kulturális városküzpontjában reggeltől estig. A gasztrokulturális program keretében a közönség megkostólhatja a Hadik új különlegességét: a Karinthy-szelet nevű süteményt is.

Az Újbuda 60+ program gárdája, a Karinthy Színház és a Hadik Kávéház a kerület kulturális tradícióinak és gasztronómiai múltjának közös pontjaira építve összefogott; ennek köszönhetően új kulináris különlegesség született: a Karinthy szelet néven tisztelthető sütemény.

Az együttműködés során Karinthy Márton elárulta, mely ízeket favotizálta(ja) a család, megihletve Oláhné Margit nyugdíjas séfet, aki megtanította a Hadik Kávéház fiatal cukrászának a múlt századi hangulatot idéző édesség receptjét. A régi-új desszertet az augusztus 25-én tartandó egész napos Újbuda Kulturális Városközpontjának Ünnepén kóstolhatja meg - bárki. A süteményt a kerületi lakók egy verseny keretében maguk is elkészíthetik.

A Karinthy szelet névre keresztelt finomságot a verseny díjkiosztójáig egy akció keretében tesztelheti is a kávéház közönsége. Aki megkóstolja a süteményt – egyebek mellett – színházjegyeket nyerhet.

A szombati program részeként bemutatkoznak a helyi műkereskedések, tehát a Godot Galéria, a Faur Zsófi Galéria, a Háromhét Galéria, a Szatyor Galéria és a Scheffer Galéria, lesz egy "Irodalom készre sütve" c. attrakció (nagyanyáink süteményébe rejtve irodalmi ínyencségek várnak a közönségre) és bemutakozik a Karinthy család kulináris öröksége.


Karinthy család
Karinthy család
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.