Irányt válthat-e az Operában Ókovács?

Halott-e az opera? Miért fontos, fontos-e egyáltalán a politikának a dalszínház? Van-e esélye a kinevezett kormánybiztosnak irányt váltania? Kell-e Erkel Színház? Ezekről szól ma este a Duna2 Konkrét című műsora.

Rövid időn belül két világhírű karmester, Christoph von Dohnányi és Keri-Lynn Wilson mondta le operaházi fellépését. Ennek kapcsán az Operaházzal foglalkozik ma este az Éjjeli őrjárat – Konkrét című műsora. A műsorvezető-riporter Veiszer Alinda nemcsak a kormánybiztos Ókovács Szilvesztert hívta a stúdióba, hanem Szinetár Miklós rendezőt, az opera korábbi direktorát, valamint Szikora János rendezőt. Az adás közepén csatlakozik hozzájuk László Ferenc kritikus, akivel az opera műfajáról, helyzetéről is beszélgetnek – nemzetközi példákat is előhoznak.

A sajtón keresztül nemrég vitába keveredett a kormánybiztossal Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője is, aki operaelőadását szerette volna promotálni a dalszínház előcsarnokában egy előadás előtt, de csapatukat kihajtották az őrök az épületből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.