Inkább pornó, mint játékfilm - mondták, és betiltották

Malajziában betiltották A szürke ötven árnyalata mozifilmet – adta hírül a Variety. A film bemutatója február 12-én lett volna az ázsiai országban, ám a maláj cenzúrabizottság döntése után törölték a premiert. A bizottság elnöke, Abdul Halim szerint a film inkább pornó, mint játékfilm.
A bizottság indoklásában szerepelt, hogy a grafikai jelenetek nem olyanok, mint a természetes szexuális tartalmak. „A filmben szadista jelenetek láthatók, például amint egy nőt kikötöznek az ágyhoz, és megkorbácsolják" – nyilatkozta Abdul Halim.

A nagy port kavaró, és világszerte nagy sikert arató regény adaptációja körül – írja az mno – már a kezdetektől fogva mennek a találgatások. A legutóbbi hírek szerint a könyvhöz képest kifejezetten szelíd és visszafogott lesz az ábrázolt tartalom a regényben.

A film alkotói is hangsúlyozzák, hogy igazából romantikus szerelmi történetről van szó, amelyben a főhősök egy kicsit kijjebb tolják a szexuális kísérletezés határait. Az Egyesült Államokban a film R besorolást kapott, azaz 17 évnél fiatalabbak csak szülői vagy felnőtt kísérettel látogathatják az előadásokat.

Magyarországon – többek között Nagy-Britanniához, Új-Zélandhoz, Brazíliához, Írországhoz és Kanadához hasonlóan – 18 éven felülieknek besorolást kapott A szürke ötven árnyalata. Az ausztrálok Csehországgal, és Svédországgal egyetemben viszont csak 15 évben állapították meg az alsó korhatárt.

A szürke ötven árnyalata világszerte – így Magyarországon is – Valentin-napra időzítve, jövő héten kerül a mozikba, és az előzetes amerikai, de még a hazai foglalások is arról tanúskodnak, hogy a következő hónapok nagy nézettségű filmje lehet E. L. James regényének feldolgozása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.