Indul a Vidor Fesztivál

A hazai színházak legsikeresebb vígjátékainak előadói versenyével és Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei koncertsorozatával pénteken megkezdődik a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A szeptember 5-ig tartó rendezvényen a város 25 helyszínén, a térség 38 településén 430 program várja az érdeklődőket.

A Vidor Fesztivál színházi díjaiért hét nagyszínpadi és hét kamaradarab művészei vetélkednek. A résztvevő teátrumok között lesz a budapesti Katona József Színház, a József Attila Színház, az Új Színház, az Örkény Színház és a Radnóti Színház, vidékről a Miskolci Nemzeti Színház, valamint közös produkcióval a Turay Ida Színház és a Soproni Petőfi Színház. Fellép továbbá Pintér Béla és Társulata, a Stúdió "K", a Budapesti Kamaraszínház, a Pinceszínház, a szombathelyi Weöres Sándor Színház, illetve ugyancsak közös produkcióval a Szkéné Színház és a Picaro Társulat.

A darabokban a neves művészek közül látható lesz például Almási Éva, Bodrogi Gyula, Csákányi Eszter, Haumann Péter, Koncz Gábor, Mikó István, Pogány Judit, Rudolf Péter és Szombathy Gyula.

A világzenei koncertsorozat első fellépője a nyíregyházi Kossuth téren az olaszországi bulizenekar, az Acquaragia Drom. Látható és hallható lesz továbbá Selim Sesler török klarinétművész, a hollandiai Trio Rosenberg, a guineai Ba Cissoko, Maliból Oumou Sangaré, az argentin Juan Carlos Cáceres, az angol-indiai Bollywood Brass Band, a spanyol Canteca de Macao, Bognár Szilvia és zenekara, Both Miklós, az Oláh Gipsy Allstars, a Pravo, a Sebő Együttes, a Tükrös Zenekar, a Csík Zenekar, a Nadara, valamint a Di Naye Kapelye.

A koncerteket követő - szintén ingyenes - filmvetítéseken a Made in Hungaria, a Kaméleon, a Papírkutyák, a Valami Amerika 2, a Para és a Mázli lesz látható; az alkotások természetesen a fesztivál mozis díjáért versenyeznek.

Utca-, duma- és bábszínházi előadások, kiállítások egészítik ki a programot, illetve mutatványosok, zsonglőrök, bohócok is ott lesznek Nyíregyháza utcáin, terein a Vidor Fesztivál kilenc napja alatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.