Indul a Pesti Broadway Fesztivál

A hagyományos Pesti Broadway Fesztivállal megkezdődött a Budapesti Operettszínház 2013-14-es évada. A teátrum előtt teljes szélességében lezárt és benépesült Nagymező utcában az Old Boys-Oltári srácok csapat után Kerényi Miklós Gábor főigazgató köszöntötte a nézőket.

Megismételte: őt és a menedzsmentet nem érte egészen váratlanul a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése, amely eredménytelenné nyilvánította az intézmény vezetésére kiírt pályázatot. 

"Az Operettszínház átadás-átvétel előtt áll, az ügyben a fővárosnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának megállapodást kell kötnie. Elképzelhető, hogy ebben a helyzetben nem egyszerű dönteni" - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor, aki pályázott a 2014. január 31-vel kezdődő a következő ötéves ciklusra. Mégis csalódott a menedzsmenttel együtt - jegyezte meg.

Hangsúlyozta: erős, lelkiismeretes pályázatot nyújtott be, a kilenc tagú szakmai bizottságtól öt igen szavazatott kapott. Hozzátette: azt gondolja, hogy egy regnáló és újra pályázó igazgatónak a legpontosabb, legérdemibb pályázatát a mögötte álló évadok adják.

A főigazgató kiemelte: a Budapesti Operettszínház eredményei itthon és a nemzetközi színházi szcénában, a kritikai visszhangban egyaránt kiemelkedően jók, a művészi színvonal magas. A társulat budapesti, vidéki és külföldi fellépéseivel együtt rekord mennyiségű, összesen 570 előadást tartott az előző évadban.

"Azt ígérhetem önöknek, hogy a következő évet, és remélem az utánuk következőket is velünk együtt fogják sikerekben átélni" - mondta végül. A Pesti Broadway Fesztivál szombat estig tart.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.