Indul az új évad a Zeneakadémián!


A 2015/16-os évadban az alapításának 140. jubileumát ünneplő Zeneakadémia a hagyományokat kiemelve állította össze új bérlet-kínálatát. (x)

A friss kínálatban három őszi és két, a teljes évadon áthúzódó jubileumi sorozat mellett hat bérlet – a meghatározó magyar zenei intézmények között egyedülálló módon, a szokásos szezonális tervezésen túlmutatva - a teljes 2016-os év kínálatából szemezget. Két jubileumi bérlet egyike olyan Legendás koncerteket idéz fel műsorukat újrajátszva, mint a Zeneakadémia Zenekarának 1909-es első hangversenye, vagy Bartók Béla és Pásztory Ditta 1940-es búcsúkoncertje. Két műsorvezetőként is népszerű zenetörténész professzor, Batta András és Kovács Sándor pedig élőzene és archív felvételek segítségével idézi fel négy fejezetben az alma mater különleges, fordulatokban gazdag történetét A tegnap Zeneakadémiája címmel.

Az előző évadokból már ismert, kiemelkedően sikeres műfajokra hangolt sorozatokban ezúttal is világsztárokat, hazai kiválóságokat és fiatal tehetségeket hallgathat közönségünk karnyújtásnyi közelségből. Európa három izgalmas zenekarával, három jeles karmesterével, és három kiváló szólistájával – Maria João Pires, Frank Peter Zimmermann és Gautier Capuçon – találkozhatnak a Zenekar a Központban bérlet tulajdonosai. A Tiszta barokk sorozatban Vashegyi György együttesei, Boldoczki Gábor és a Cappella Gabetta, valamint Jordi Savall és a Concerto Copenhagen lép fel.

A Zeneakadémia Koncertközpont új bérletei az egyes koncertekre szóló jegyekhez képest jelentős, 20%-os árelőnyt kínálnak, s a június 10-ig megváltott bérletek további 15% különleges bevezető kedvezménnyel válthatók meg a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában, illetve a zeneakademia.hu/berletek oldalon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.