Indul a Titanic

A 23. alkalommal megrendezett nemzetközi filmfesztiválon negyvenkét külföldi és magyar film szerepel. A nézők a program keretében kiemelt vetítésén láthatják Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjét, és külön érdekesség, hogy a Titanic hivatalos reklámspotja Bucsi Réka LOVE című animációs rövidfilmjének egy részlete.

A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmeket tíz napon át játsszák az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38 hajón. A díjakat április 15-én az Uránia moziban adják át, az utolsó napon, 16-án ismétlő vetítéseket tartanak.

Az alkotásokat a versenyprogramon kívül a Fesztiválkedvencek, az Amerikai függetlenek, az Ázsiai szelek, A sötét oldal és a Filmdokk szekciókban mutatják be, de lesznek rövidfilmek is.

A fesztivál Martin Butler és Bentley Dean munkájával, a Tanna című filmmel veszi kezdetét az Urániában, az ausztrál alkotás egy ősi csendes-óceáni törzs világát mutatja be.

A világ filmterméséből kilenc alkotás verseng a fődíjért: a Házi gondozás című cseh, a Mindennapi életünk című boszniai, az Apa és lánya című ausztrál, a Démonok című kanadai, ezen kívül a Verem az erdőben című belga–brit, a Sárvirág című lett, az Ami a sötétben rejlik című kínai, az Evolúció című francia és az Aloys című svájci produkció.

Az idei zsűri tagja Balsai Móni színésznő és Reisz Gábor filmrendező, a testület elnöke Hrönn Marinósdóttir, a Reykjavíki Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója lesz.

A Titanic idén is vendégül látja a fesztivál válogatásában bemutatott filmek alkotóit, köztük Nicole Horányit, a Motley törvénye című film rendezőjét, Renars Vimbát, a Sárvirág című film alkotóját, és Ines Tanovicot, a Mindennapi életünk producerét is. Ezen kívül itt lesz még Alena Mihulova, a Házi gondozás című film rendezője, valamint Yichun Wang, az Ami a sötétben rejlik című film alkotója.

A teljes program a www.titanicfilmfest.hu honlapon érhető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.