Íme, a legfurcsább könyvcím

Az idegeneknek van a legjobb cukorkájuk (Strangers Have the Best Candy) nyerte a legfurább könyvcímért járó díjat Nagy-Britanniában. A különös című útleírás olyan jelöltek elől vitte el a Diagram-díjat, mint A természet alsóbb régiói (Nature's Nether Regions) és a Hová tartoznak a tevék? (Where Do Camels Belong?)
Margaret Meps Schulte győztes könyve a szerző amerikai utazásának krónikája, amelyben leírja, hogyan beszélgetett idegenekkel. Találkozott többek közt Carrie-vel, "a pucér felsőtestű futóval, aki a Crater Lake-i erdőből jött elő egy liszteszsákkal".

A Diagram-díjról a Bookseller magazin internetes közönségszavazásán döntenek, pénzjutalommal nem jár, bár a győztes címet jelölő felhasználó kap egy üveg "elég jó" vörösbort.

Schulte maga nevezte művét a díjra. A címet így magyarázta: "az idegenektől ajándékot kaphatunk, ha nem sajnáljuk az időt arra, hogy elbeszélgessünk velük. A cukorka jelképezhet információt vagy pár kedves szót. Akár egy életre szóló barátság kezdetét is jelentheti".

A Bookseller magazin által alapított díjat 1978 óta ítélik oda a legfurább könyvcímekért. Az elismerés feltétele, hogy a mű komoly tartalommal bírjon, és a cím se "tréfából legyen idétlen".     
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.