Íme, a Közép-Európa Táncszínház következő évada

Oktatás, művészetre nevelés, tehetséggondozás és nemzetközi együttműködések vannak terítéken a Közép-Európa Táncszínház 27. évadának asztalán - derült ki egy mai sajtótájékoztatón.
A KET - mely Magyarország elsőként alakult táncszínháza - működésének alappillérei a tehetséggondozás és –kutatás, a gyerekek, fiatalok művészetre nevelése, illetve a tánc, a mozgás minél szélesebb körben való terjesztése. Átfogó táncismereti programja, a D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) idén újabb elemekkel bővül,  például a háromhavonta jelentkező táncismereti hétvégével a Műhely Alapítvánnyal együttműködve, amely elsőként november 20-22. közt lesz a Jurányi Inkubátorházban.

Novemberben lesz az Igaz történet alapján című új tánc/színházi nevelési előadás bemutatójára a Bethlen Téri Színházban. A hazánkban eddig ismeretlen műfajt 2013-ban a Horda2 című előadás hívta életre, melyet a Nemzeti Táncszínház felkérésére készített a KET és a KÁVA Kulturális Műhely.

A Nemzetközi Visegrádi Alap (International Visegrad Fund) támogatásának köszönhetően 2016-ban a társulat egy új közép-európai oktatási programot (V4 Young Dance Talents) valósít meg a visegrádi országok fiatal táncművészeinek fejlesztéséért,

A program a Közép-európai Kortárstánc Oktatási Konferenciával indul, melyet 2016. április 4-7. között rendez a KET Budapesten. 2016 júliusában pedig a résztvevő intézmények egymást követő 1-1 hetes oktatást szerveznek saját városaikban.

 A tavaszi szezon két kiemelt bemutatója: egy hármas koprodukció a 30 éves Artus Társulattal és a Nemzeti Táncszínházzal, illetve tavasszal a Stabat Mater táncoratórium, amely a Nagyvárad Táncegyüttes együttműködésével jön létre.

K-arcok címmel új sorozat indul az évadban. 8 alkalommal más és más meghívott koreográfus készít szólót a 8 fős társulat egy-egy táncosának

Az idei évad meghívott koreográfusai – Kun Attila mellett – Réti Anna, Halász Gábor és Hód Adrienn. Az évadban külön-külön is bemutatott produkciók tavasszal a Monotánc Fesztiválon is láthatók lesznek.

A színes repertoár mellett a KET továbbra is részt vállal olyan közös, mindenkit érintő ügyeben, mint például a szeptember 21-i Béke világnapja alkalmával rendezett Peace One Day nevű nemzetközi programsorozat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.