Ifjúsági darabokat láthat hétvégén a Kolibri Színházban

Háromnegyed – Apa Anya Fiú Lány címmel két egyfelvonásos darabot mutat be a Kolibri Színház Tóth József rendezésében március 21-én, szombaton. A Kolibri Pincében látható produkció Oláh-Horváth Sára Háromnegyed és Holger Schober Apa Anya Fiú Lány című művéből készült Kovács Kristóf fordításában.
Az Apa Anya Fiú Lány azt kutatja, miként szerezhet egy elárvult fiú új családot magának, a Háromnegyed pedig egy kamasz testvérpárról, egy lányról és egy fiúról szól, akik édesanyjukkal maradnak szüleik válása után, így lesz az addig biztonságérzetet adó "négynegyedes" családból "háromnegyedes", csonka család. Miért és hogyan történt a szakadás? Ki a felelős? – többek között erre keresi a választ a darab, amely a Kolibri Színház ifjúsági drámapályázatának díjnyertes alkotása – olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Oláh-Horváth Sárát idézik, aki szerint nem mindegy, hogy mikor történik a válás egy család életében, harag, agresszió esetleg erőszak szerepet játszik-e benne, ki megy el, ki marad, békében búcsúznak-e a felek, nem beszélve a folytatásról, lesz-e új családjuk. A közlemény a produkció rendezőjét, Tóth Józsefet is idézi, aki elmondta: nem tudott választani Oláh-Horváth Sára és Holger Schober darabja közt. Hiányérzete lett volna, ha csak az egyiket mutatják be, ugyanis mindkét mű olyan problémákat vizsgál, amelyek szinte mindenkit érintenek.

A darab főszereplői tizenévesek, az ő szemszögükből látjuk az eseményeket, ők az elszenvedői, résztvevői és alakítói is ezeknek a történeteknek. "Bár ifjúsági produkciót hozunk létre, nemcsak a fiatalokat szeretnénk megszólítani" – tette hozzá a rendező.

A két egyfelvonásost Megyes Melinda, Krausz Gábor, Molnár Zsófia Boróka és Mészáros Tamás szereplésével viszik színre a Kolibri Pincében. A dramaturg Horváth Péter, a produkció irodalmi munkatársa Németh Ákos. A jelmezekért Megyes Melinda, a díszletért pedig a rendező, Tóth József felel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.