Idősebbek is elkezdhetik

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár október nyolcadikán harmadjára is megrendezi az 50 és 70 év közötti, nem hivatásos versmondók versenyét. Tavaly 41-en vettek részt a megmérettetésben, az első helyezett Karinthy-verssel vitte el a pálmát. A fődíj 18 ezer forintnyi ajándékkönyv lesz, de a második és harmadik helyért is érdemes megküzdeni – tudtuk meg.

Az esztergomi városi könyvtár közzétette felhívását: 50 és 70 év közöttiek nem hivatásos versmondók jelentkezését várja a XXXIX. Megyei Könyvhét keretében, 2011. okt. 8-án megrendezendő szavalóversenyére.

Az inntézmény felhívása szerint a megmérettetésre az  ország bármely részéből, sőt a határon túlról is lehet jelentkezni, nem túl szigorú feltételekkel: a megjelölt korosztályba kell tartozni, közölni kell a nevet és a lakcímet és eőre el kell küldeni annak a három versnek a címét (és szerzője nevét), amelyekkel a jelentkező bátran versenybe szállna. A nevezés határideje október 3.

A könyvtár igazgatójától, Várady Esztertől megtudtuk: tavaly negyvegyen vettek részt a viadalban, a jelentkezők legtöbbje esztergomi volt vagy a város környékkéről érkezett, de persze akadtak távolabbi aspiránsok is, például Őrbottyánból, kistelekről, Hévízről. A 2010.es vetélkedőt a 67 éves Mach András nyerte, Karinthy Frigyes Martinovicsával. Ami a versenyszámokat illeti, színes a kép – volt, aki saját írásművel állt pódiumra - de a prímet kétségtelenül a Nyugat szerzői, Ady, Kosztolányi, Karinthy, Tóth Árpád vitték.    

Az idei zsűri is háromtagú lesz, a rendezők Bács Ferenc Jászai-díjas színművészt, egy esztergomi magyartanárt, Pásztó Andrást és egy könyvtáros színművészt, Petrozsényi Esztert választották. Az első helyezett 18 ezer forint, a második 13 ezer forint, a harmadok pedig nyolcezer forint értékű ajándékkönyvet kap majd döntésük nyomán – tájékoztatott az igazgató.

A jelentkezés módja:
Írásban: Helischer József Városi Könyvtár, 2500 Esztergom, Bánomi ú. 8.
Telefonon: (06 33) 401-919, (06 33) 523-170, (06 20) 396-5354, (06 30) 355-5620
e-mailen: eszi@vkesztergom.hu
faxon: (06 33) 401-919

 

 

 

 



Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.