Ideiglenes fiókintézményt nyit a Pompidou-központ Spanyolországban

Alain Seban, a Pompidou-központ elnöke szerint a malagai múzeum "egy igazán nagy volumenű laboratórium lesz, amelynek köszönhetően a (fiókmúzeum) koncepciója fejleszthető" az ideális időtartam és az egyensúly tekintetében.

A malagai tárlaton lesz egy kétévente megújuló festmény-, szobor-, fotó-, építészeti és dizájnválogatás a párizsi gyűjteményből, valamint évente két-három időszakos kiállítás a fiatal közönségnek szervezett programok mellett.

A múzeumot egy jelenleg felújítás alatt álló, művészeti célokra átalakított épületben, a Cubóban helyezik el, amely Malaga vitorláskikötője közelében található.

A város évente 1-1,5 millió eurót (300-450 millió forintot) fizet a Pompidou-központnak konceptuális munkájáért és azért, hogy használhatja az arculatát, miközben az időszakos kiállítások a becslések szerint 3,5 millió eurós bevétellel járnak. A Cubo fenntartási költsége évente 3 millió euróba fog kerülni a városnak.

A Costa del Sol mintegy félmilliós lélekszámú székhelyének önkormányzata az utóbbi években nagy hangsúlyt fektet a kulturális befektetésekre. A városban - amely évente mintegy 4 millió turistát vonz - született és élt tízéves koráig Pablo Picasso, akinek múzeumot szenteltek. Májusban jelentették be, hogy az orosz képzőművészet egyik legjelentősebb fellegvárának, a szentpétervári Orosz Múzeumnak az ikonjai, expresszionista festményei és szovjet képzőművészeti alkotásai láthatók hamarosan a város egykori dohánygyárában, ahol állandó kiállítást nyit a szentpétervári intézmény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.