Huszonháromezren látták eddig a Lechner-tárlatot

A Múzeumok Éjszakája közönségére való tekintettel, a kölcsönzött műtárgyakat kezelő intézmények hozzájárulásával a Lechner, az alkotó géniusz című kiállítás nyitva tartását 4 héttel meghosszabbítja az Iparművészeti Múzeum, így 2015. június 28-ig lesz látogatható.
Lechner Ödön halálának 100. évfordulóján nemzetközi konferenciával és jegybanki éremkibocsátással nyílt meg az UNESCO világörökségi jelöltlistáján szereplő építész életművét bemutató reprezentatív tárlat. A novemberi nyitás óta a kiállítást már közel 23 ezren tekintették meg.

A világörökségi címre jelölt életművet a kőbányai Szent László-templom, a kecskeméti Városháza, a budapesti Iparművészeti Múzeum, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, valamint a Postatakarékpénztár képviseli, de kisebb léptékű szecessziós művei is fantáziagazdag részletekkel lepnek meg minket, akárcsak életművének kiemelkedő alkotásai. Az Iparművészeti Múzeum 2014-es Lechner-kiállítása kitüntetett jelentőségű, hiszen az építész életművét átfogó módon bemutató tárlatot három évtizede nem láthatott a nagyközönség.

A múzeum az elmúlt hetekben új image-filmet is készített a kiállítás népszerűsítésére:

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.