Húsz év után itt a vége, feloszlik a Kispál

Feloszlik a több mint 20 éves múltra visszatekintő Kispál és a Borz - értesült lapunk zenekarközeli forrásból. Információink szerint hivatalosan holnap jelentik be az együttes megszűnését.

„Az idei Sziget mínusz egyedik napján, azaz augusztus 9-én, a fesztivál nagyszínpadán - több mint 20 éves aktív zenélés után - egy majd' háromórás megakoncerttel, zenészbarátaik társaságában búcsúzik közönségétől egy zenekar" - áll a Sziget egy friss közleményében. Hogy pontosan melyik csapatról van szó, arra (egy sajtótájékoztató keretében) holnap derül fény, információink szerint azonban a Kispál és a Borz jelenti be búcsúzását.

Az elmúlt években többször felröppent a pletyka, hogy a pécsi illetőségű zenekar abba hagyja a zenélést. Lovasi András többször is panaszkodott a kreativitás hiányára, nem utolsó sorban pedig állandó dobos problémákkal küzdött az együttes. Lovasi András pár évvel ezelőtt egy másik zenekart is alapított Kiscsillag néven, amely ugyan hobbibandának lett kikiáltva, hamar sikeressé vált. A Kispál és a Borz frontembere munkásságának elismeréséért nemrég Kossuth-díjat kapott.

A Kispál és a Borz zenekar 1987-ben alakult, Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső, Kispál András és Lovasi András részvételével. Fennállása alatt a hazai alternatív zene éllovasává vált, egy tucat nagylemezt adott ki.

A Kispál és a Borz
Kispál és a Borz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.