Hős kerestetik!

Igazi hősnek érzed magad? Vagy csak kipróbálnád, milyen az hősnek, vagy legalábbis ismertnek lenni? 15 perc hírnévre vágysz? Akkor a Trafóban a helyed április 27-én vagy 28-án este!

„Le a megasztárokkal! Le a celebekkel! Keressük a dicső múlt hősét, a mindennapok hősét, az igazi alternatív hőst, az antihőst, a botrányhőst, a cyberhőst, az elfelejtett hőst, az erotikus hőst. A hősszerelmest, az igazi békebeli hőst, a kisvárosi hőst, a kocsmahőst, a mesehőst, a mozihőst, a negatív hőst, a nemzeti hőst, a népi hőst, a plázahőst, a regényhőst, a szájhőst..." szól a SPACE színház felhívása.

Ha valaki a hagyományos, csendben ülős színházat szereti, akkor a Worldwideheroshow nem neki való.

Ez nem egy mindennapi darab, vannak ugyan színészek, de a nézők aktív részvétele nélkül a produkció valójában nem működik. A SPACE hőstehetség-kutatója egy interaktív játék, ahol az érdeklődők kipróbálhatják magukat egy igazi hős-szerepben. Persze ez nem megy csak úgy, mint mindenért, ezért is meg kell „küzdeni", de akik kiállják a próbát, azokat igazi szupersztárként ünneplik, virág-és konfettizápor zúdul rájuk, reflektorfényben és pezsgődurrogtatás közepette kiélvezhetik győzelmük minden rövidke pillanatát, villáminterjúkat adhatnak, autogramot osztogathatnak, majd pár perc szünet után színpadra léphet a hősjelöltek következő csoportja, így a korábbi hősökről hamar meg is feledkezünk.

A dolog úgy fest, hogy az önkéntes hősjelölteket a Látnoknő fogadja, aki a rövid beszélgetést követően, eldönti, milyen hős-szerep is illik hozzájuk. Ez után a játékosok a színészekhez, táncosokhoz, énekesekhez, azaz a játszókhoz kerülnek, akik előkészített improvizációval kísérik végig alkalmi partnerüket a hőssé válás „rögös" útján. A hőssé válás és az ünneplés együttesen körülbelül egy órát vesz igénybe, így a hősvetélkedő fordulók este 20.00, 21.00 és 22.00-kor kezdődnek.

Az Ardai Petra és Luc van Loo alapította SPACE színház 2007 áprilisában mutatkozott be Budapesten az Emlékmű a jelennek című köztéri hangjátékkal a Trafóban, tavaly pedig a Holland Cunami című interaktív áldoku-színházat láthatta a közönség a Keleti pályaudvaron. Mostani darabjukban  az előzőekhez hasonlóan személyes példákon keresztül feszeget komoly társadalmi problémákat. Kíméletlenül mutatja be az agymosásra szolgáló szlogenek mögött megbúvó nyers valóságot, az emberek esendőségét és elértéktelenedését, az értékek nélküli mai világot.

 

Space - World Wide Hero Show
Space - World Wide Hero Show
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.