Egy nagy pofájú texasi farok, akiből hős lesz

Josh Brolinnak nagyon megy a szekér: az Everest után nem sokkal látjuk a Sicario – A bérgyilkos főszereplőjeként, aztán jövő év elején jön az új Coen-mozi is. Velencében beszélgettünk.

Beck Weathers története talán a leginkább hősies az Everest szereplői közül.

Hősies, igen. Különösen, hogy sokat változik. Eleinte egy nagy pofájú texasi farok, akit legszívesebben felpofozna az ember. Még a feleségének is elfelejtett szólni, hogy az Everestre tart. De később rájön, hogy hiányzik neki a családja. Izolált helyzetben érzékenyebbek leszünk, erre rájöttem magam is, mivel a szerepre készülve rengeteg hegyet megmásztam.

Polémia zajlik a filmről, hogy nem túl hollywoodias-e.

Hogyne lenne az? Egy stúdió finanszírozta, de ezt ki nem szarja le? Az a dolgunk, hogy olyan élményt adjunk az embereknek, amilyet nem tudnak személyesen megtapasztalni.

Josh Brolin

Krakauer és Bukrejev másképp emlékszik a történtekre...

Mert ilyen magasságban az agy nem működik már normálisan. Fejenként két liter vodka után is másképp emlékezne mindenki!

Melyik volt a legnehezebb jelenete a filmben?

Amikor feléledek, kimászom a hó alól, és lábra állok. Nem is tudom, hányszor vette fel Baltasar. Folyamatosan fújták a havat az arcomba, aztán megkérdeztem, hogy mit szeretne még, amit még nem látott: rakjam a hóba a számat? A válasz igen volt. Akkor azt gondoltam, hogy életem legrosszabb döntése volt, hogy elvállaltam a szerepet. Most viszont úgy érzem, megváltoztatta az életem.

Hogyhogy?

Már nem égetem a két végén a gyertyát.

Nemsokára jön az új filmje, melyet a Coen testvérekkel készített, a Hail, Caesar!

A legjobb filmem lesz, zseniálisan nem történik benne semmi. Zseniális káosz lesz. Tudja, bennükmi az idegesítő? Ha egy jelenetben jó vagy, nem mondanak semmit, szó nélkül elvonulnak. Joel most egyszer azt mondta, hogy oké voltam. Kétségbeestem!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.