„Hollywood tagadhatatlanul rasszista"

A legújabb filmjében egy fehér bűnbanda ellen küzdő FBI ügynököt alakító Daniel Radcliffe egy interjúban azt mondta: bár a filmipar szerei azt hinni magáról, hogy nagyon-nagyon progresszív, valójában sok tekintetben lemaradásban van.

A Harry Potter szerepével befutó fiatal színész szerint Hollywood vitathatatlanul és nagyon rasszista. A most 27 éves Daniel Radcliffe erről a BBC beszélgetős műsorában beszélt Victoria Derbyshire-nek, aki új filmje, az Imperium kapcsán kérdezte a témáról.

A filmben Radcliffe egy olyan FBI ügynököt alakít, aki beépül egy a fehér felsőbbrendűség mítoszával átitatott bűnözői csoportba. A film a showbusiness világát átitató faji kérdéseket is feszegeti.

A téma idén különösen aktuális, tekintve, hogy a februári Oscar gálát többen is bojkottálták amiatt, hogy mind a 20 színészjelölt fehér volt.

A kritikákra a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia júniusban azzal reagált, hogy megígérte, mostantól ügyelnek arra, hogy több kisebbségi és női tagja legyen az ítélő bizottságnak.

Radfliffe mesélt a meleg pályatársakról is és kifejtette, meg tudja érteni azokat, akik a megbélyegzéstől való félelmükben nem mernek előbújni. „Szeretjük azt gondolni, hogy ez egy nagyon-nagyon progresszív iparág. De valójában le vagyunk maradva mindenféle területen" – idézi a színészt a Newsweek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.