Hollywood gyászolja Robin Williamst

A Twitteren több tucat híresség, színészek, énekesek, komikusok búcsúztak a színésztől.
Boldog szülinapot nekem! Meglátogattam a kedvenc csajomat, Crystalt.
Boldog szülinapot nekem! Meglátogatott a kedvenc női főszereplőm, Crystal – Williams egyik utolsó Twitter-üzenete július 22-én

„Ezen a reggelen elveszítettem a férjemet, a legjobb barátomat, és a szívem is megszakadt. A család nevében mindenkit kérünk, hogy tartsa tiszteletben ezt a gyászt, és reméljük, hogy a világ a halála helyett inkább arra a számtalan pillanatra fog emlékezni, amikor emberek millióinak szerzett örömet" - írta közleményében Susan Schneider-Williams, a színész özvegye.

Robin Williams lánya, a 25 éves Zelda A kis herceg egyik idézetével búcsúzott édesapjától. „De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amelyek nevetni tudnak!” - Antoine de Saint-Exupéry - Szeretlek. Hiányzol. Továbbra is felnézek rád. Z" - írta Twitteren.

A 63 éves színész halálhíre a politikusokat is megrázta. Barack Obama a következőt írta: „Volt repülős, orvos, zseni, dada ... és minden, ami eközé befért. De leginkább egyedülálló volt".

A népszerű amerikai humorista, Ellen DeGeneres is méltatta Williamst: "Annyi adott az embereknek. Összetört a szívem."

Steven Spielberg rendező a komédia géniuszának nevezte, "vihar volt, és a mi nevetésünk volt a mennydörgés, amely éltette."

Az Oscar-díjakat osztó amerikai filmakadémia Williamstől mint az Aladdin dzsinnjétől búcsúzott, Kevin Spacey pedig megjegyezete, hogy Williams nem csak nevettetet, de gondolkodtatott is. Danny DeVito azt írta, hogy nehéz ilyenkor bármit is mondani, leginkább arra az örömre szeretne gondolni, amelyet akkor érzett, amikor Williamsszel volt.

Minnie Driver, akivel a Good Will Hunting című filmben játszott együtt, azt írja, soha senkivel nem találkozott, aki annyira szerette megnevettetni az embereket, mint Williams. Emellett kiemelte, mennyire nagyszerű, kedves ember volt. A humora mellett rengetegen megemlékeztek kivételes személyiségéről, Kenneth Branagh is megjegyezte, hogy igazi úriember volt, kivételesen kedves és szívélyes. John Travolta sem ismert nála „édesebb, okosabb, előzékenyebb” embert.

„Nagyon pozitív hatással volt a világra. Annyi jót tett az emberekkel" - írta Ben Stiller, akivel Williams az utolsó befejezett filjét készítette el. Rob Schneider komikus pedig úgy véli, hogy Williams volt az, aki sikerre vitte a komédiát San Franciscóban, aki az utána következő generációnak kikövezte az utat. „Ő volt a legjobb.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.