Hobó a Fonóba megy

Február 25-én lesz a Hobo klub "megnyitója" a Fonóban. A Hobo és bandája (HB) tehát visszatér a klubéletbe, a zenészek havonta egyszer várják majd a blues, a költészet, a filmek, a képzőművészet híveit a XI. kerületi kultúrközpontba. A HB egyébként Requiem a bluesért munkacímmel új lemezen dolgozik.

„Itt régóta őrzik, gyűjtik az értékeket és hagyományokat. A mai művészet számtalan meghatározó csoportja és művésze kapott itt helyet és dolgozik évek hosszú sora óta. Megtisztelő lesz közéjük tartozni” – fogalmaz Hobo annak alkalmából, hogy a jövőben havi egy alkalommal a XI. kerületi kultúrközpont ad helyet a Hobo klubnak.

A Hobo Blues Band (HBB) tavaly adta búcsúkoncertjét, az 1978-ban „szombat esti blueszenekar”-ról sokan azt hitték, a tagok végképp a szögre akasztották a hangszereket. Hobo híveinek biztosan jó hír, hogy – bár egy B-vel rövidebben – a HB újra visszatér a rendszeres klubéletbe. A Hobo és Bandája, e laza szerkezetű és Hobo szavai szerint a zenei céloknak megfelelően állandóan változtatható felállású zenekar most éppen egy Requiem a bluesért munkacímű lemezen dolgozik póka Egonnal közösen, s az ígéret szerint hatalmas szereplőgárda segít majd az elkészültében.

Ennek amolyan „előtanulmánya” az, hogy Hobo visszatér gyökereihez, vagyis például a MOM-ban, az Ikarusban, az FMH-ban vagy a néhai Lágymányosi Közösségi Házban „eltöltött és végigjátszott több száz este gyakorlatához.”

S hogy mi várható a havi Hobo klubesteken? Blues, rock and roll, kuplék, versek, rengeteg meghívott vendég, akik között muszikusokat csakúgy találunk majd, mint költőket, színészeket, de vetítések is lesznek, meg kiállítások. Hobo tervei között szerepel, hogy bemutatkozási lehetőséget kínál fiatal bandáknak, énekeseknek is. A Hobo és bandája – a két januári, a Gödörben adott koncert nyomán – visszatért a HBB első időszakához, játszottak Stones, Doors, Cream és Kex számokat is, ezt folytatják Tom Waits, Vlagyimir Viszockij, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Willie Dixon dalokkal, József Attila, Pilinszky, Faludy, Ginsberg versekkel. Na és persze a saját számokkal.

Szóval: igazi kultúrforgatag várható. „Zene! Tánc! Hangulat! Hűtött italok! Lekérés nincs!”

A „klubnyitó” február 25-én lesz. A Hobo klub március 31-én, április 28-án, május 26-án és (szezonzáró jelleggel) június 16-án nyit ki újra. Az ígéret szerint pedig ősszel és télen, sőt 2013-ban is működik majd a Fonóban (1116 Budapest, Sztregova u. 3.).

Hobo klubjába várja a blues szerelmeseit a Fonó havonta egyszer
Hobo Blues Band
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.