Hétvégi kastélykarácsony Gödöllőn

Az egykori királyi karácsonyok varázslatos világát eleveníti fel a XI. Adventi kastélynapok Gödöllőn, december 10-én és 11-én.

Mindkét napon jobbnál jobb gyermekelőadások és koncertek követik egymást a lovarda nemrég felújított épületében és a Barokk Színházban. Akinek kedve tartja, készíthet ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat, vagy nézelődhet a kézművesek és iparművészek karácsonyi vásárán. A gazdag programkínálatban szerepel még kosztümös tárlatvezetés – sőt, gyermekek számára külön csoportok indulnak –, szánhúzó kutyák bemutatója, betlehemezés és jászol élő állatokkal. A megéhezett vendégsereg igazi téli finomságok közül válogathat.

Szombaton a Lovardában a Hangoló Zenés Gyermekszínház Tél című előadása, az Arpeggio Gitárzenekar adventi koncertje, valamint Baranyay László és Bogányi Gergely ünnepi zongorahangversenye lesz látható, hallható. Míg a Barokk Színházban a Diótörő – báb és mesejáték kerül színre a Bóbita Bábszínház előadásában.

Vasárnap a Szeleburdi Meseszínház Az elgurult varázstallér című előadása, a Holló Együttes – Ajándék című interaktív karácsonyi koncertje és a 20 éves a Cavaletta Nőikar - jubileumi ünnepi koncertje lesz a Lovardában, a Barokk Színházban pedig a Don Quijote bábfantázia szórakoztatja a vendégeket.

Lesz kosztümös tárlatvezetés mindkét nap 11 illetve 16 órakor, gyerekes családoknak külön is (szombaton 15.20-kor, vasárnap 13 órakor). Előadásokon kívül is látogatható lesz a Lovarda valamint a Barokk Színház 10.30-kor és 11.30-kor, mégpedig tárlatvezetéssel.

Lesz kézműves foglalkozás (ajándékkészítés), betlehemezés, szánhúzókutya-bemutató, élő jászol, egér parádé (cirkuszi mutatványok), mini mikulásvonat, vásári finomságok és karácsonyi kézműves kirakodó.

A királyi család ugyanis az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt az itteni kastélyban. Ennek emlékére december 28-án Erzsébet királyné karácsonyai címmel gyermek- és felnőttprogramok keretében mutatják be a királyi család gödöllői életét, a család tagjait, bepillanthatnak a királyi család karácsonyaiba. A korszak felidézéséhez hozzá tartozik az illemtan, az etikett, a táncok felelevenítése, ezért erre is lehetőséget adunk. A vállalkozó kedvűek keringőzni tanulhatnak. A nap fénypontjaként megjelenik Erzsébet királyné a kastélyban és köszönti vendégeit. A résztvevők a királynétól egy kedves színdarabot kapnak ajándékba, amelyet a színészek a lovardában mutatnak be.


(További információ: Gödöllői Királyi Kastély 06 28/410-124, 06/28 420-588)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.