Hebdo: angol könyv a francia újságírók emlékére

Az angol Pen Club (az elsőként alapított tagja az író-világszövetségnek) összefogott egy karikaturistákat tömörítő szervezettel egy olyan könyv megjelentetésére, amely a szólás korlátozatlan szabadságát hirdeti Draw the line here címmel.
A könyv egyszerre utal a rajzolásra és a kifejezésre, hogy „itt meg kell húzni egy vonalat", vagyis arra a határra, amelyet a terroristák átléptek és amelynek áthághatatlannak kéne lennie.

A könyv bevételeinek felét a Charlie Hebdo meggyilkolt újságíróinak családtagjai kapják majd a tervek szerint. A szervezők szerint a gesztus lényege a karikaturisták nemzetközi szolidaritásának felmutatása. A közreműködők egyike, Dave Brown, az Independent munkatársa, akinek a merényletre reflektáló rajzát rengetegen osztották meg, arról is beszélt az esemény kapcsán, mennyire nehéz kenyér lett hazájában is karikaturistaként tevékenykedni, különösen akkor, ha valaki nem olyan szerencsés, mint ő, és szabadúszóként kénytelen megélni. Ugyanakkor úgy látja, hogy a piaci verseny miatti rivalizálásnál erősebb a kollegialitás érzése a szakmában, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.